STRUCTUUR EN ONTWIKKELING

De Groeiadviseur

Doel

In een half jaar zakelijke groei voor uw bedrijf

De Groeiadviseur is het resultaat van de jarenlange ervaring van Advisorgroep en de eigen/persoonlijke visie op het MKB. Een ambitieus programma voor de MKB’er die wil groeien. Met dit trainingsprogramma stelt u samen met uw adviseur doelen en maakt u uw plannen concreet. Meer structuur in uw onderneming en zakelijke groei in een half jaar.

Warming up: Focus op doelen en ambities

De eerste drie weken staan vooral in het teken van ‘inventariseren’. We voeren een quick scan van uw bedrijf uit en bespreken uw wensen en doelen. Maar ook de aandachts- en verbeterpunten gaan we niet uit de weg. Om meer inzicht te krijgen in uw ondernemerseigenschappen maakt u de Advisor Ondernemerstest. Aan het eind van week drie gaan we dan goed voorbereid van start.

Resultaat

Inzicht in de ondernemersspecifieke eigenschappen

Duur

3 weken
Fase 1
Fase 2

We zijn onderweg: Het veranderen is begonnen

Tijdens deze fase hebben we frequent overleg. De focus ligt in deze periode op de doelen die zijn gesteld, de wensen die u als ondernemer heeft en welke keuzes er gemaakt moeten worden om de verandering in gang te zetten. Na zeven weken hebben we een evaluatiemoment, zodat we de stap naar de volgende fase kunnen maken met een go/no go moment.

Resultaat

Wennen aan het veranderen

Duur

7 weken

Training en oefening: Vertrouwen en volhouden

Ook nu hebben we structureel overleg waarbij we het programma volgen. Op basis van de voorgaande weken kunnen er nu eventueel wat procesmatige aanpassingen worden gemaakt. Nu worden ‘pijnpunten’ aangepakt die het functioneren beïnvloeden en met een kritische blik worden keuzes gemaakt. Keuzes die u zelf maakt. Aan het eind van de zeven weken ronden we de fase af met een evaluatieaen een go/no go moment.

Resultaat

Groei en verdieping

Duur

7 weken
Fase 3
Fase 4

Vol gas: Effect van de verandering

De laatste fase van het programma ‘de Groeiadviseur’ is de afronding van het traject. Nu wordt zichtbaar wat een half jaar van intensief samenwerken heeft gebracht. Zijn de doelen behaald en de wensen van u als ondernemer gerealiseerd? Na het maken van de Advisor Ondernemerstest ronden we het project af met een evaluatie en feedback van uw adviseur.

Resultaat

Persoonlijke groei en structuur

Duur

7 weken

Kosten

Het programma van de Groeiadviseur duurt een half jaar. De tijdsinvestering om dit groeitraject te doorlopen is afhankelijk van de wensen en doelen die u heeft gesteld en de aandachts- en verbeterpunten die we gezamenlijk hebben geconstateerd. Op basis van het kennismakingsgesprek wordt een inschatting gemaakt van die tijdsinvestering en deze wordt vertaald in een offerte. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) biedt de mogelijkheid om het traject met 50% te subsidiëren.